gpz 500 tosi pienen budjetin

Valvojat: ESKIL, btseppo

Avatar
kawa6r
Viestit: 1623
Liittynyt: To Huhti 04, 2002 12:00 am
Paikkakunta: 2-kilpinen
Viesti:

gpz 500 tosi pienen budjetin

Viesti Kirjoittaja kawa6r » To Heinä 14, 2016 9:57 pm

Taas on hävinnet kaikki ajokuntoiset pelit ja tallissa vaan raatoja raadon perään.
Muutama muukin projekti tuossa tuli aloitettua, mutta tähän kaipailen neuvoja, osia ja vinkkejä. Laitetaampa siis tästä oikein rakentelu topic pystyyn.

kawasaki gpz 500

Kuva

Kuva

Hieno on joo. Maksokin jopa 150e. (nettimoton halvin)
Kuten kuvasta näkyy on projektia jo kivasti myyjän toimesta aloitettu. Jokainen johto on revitty irti johtosarjasta ja keula on kasattu jostain eripari osista.

Kaasarien pikapuhdistuksen ja johtosarjaan tutustumisen jälkeen sehän perhana lähti ihan käyntiin... ja kävikin ihan siedettävästi, mitä nyt pikku savut tuprautteli. Kunnes sitten ei lähtenytkään enää käyntiin... ? Lienee joku sähkövika kun johtosarja näyttää tuolta ja kipinääkään ei tule. Mukaan tuli vara ignitor (cdi boxi) jolla sain hetkellisesti uudelleen käyntiin ja sitten loppuikin talli aika.

Osia on niin vähän, että ei kannata edes miettiä vakiokuntoon laittamista, ikäänkuin se muutenkaan kiinnostaisi tälläisessä.
Tehdäänpä sitten jonkunlainen rakennelma jolla kehtaa, tai toivottavasti ainakin joku kehtaa ajella joskus.

Tuossa osakasa joka tuli mukaan.
Kuva

mukana jarrusatuloita, t-paloja, vanha ktm-keula, valo, muoveja ja ilmeisesti gpz750 takaswingi-rengas setti, ilman jarrusatulaa ja satulan kiinnikettä.

Ensin pitää tuo rakkine saada ajokuntoon ja vähän testata toimiiko tuo moottori edes. Tässähän pitäis olla vakiona 16 tuumaiset etu ja taka fillarit. Takana onkin vakio, mutta edessä joku 18tuumainen vanne joka ei ihan sovi tuohon keulaan joka sekin on jostain muusta kuin tästä gpz500sesta. sitä paitsi siinä ei ollut ohjauslaakeriakaan.

vaihtoehto 1: jättää takapää vakioksi ja hommata eteen, 16' vanne ja siihen keula, vaikkapa gpz500sesta.

vaihtoehto 2: laittaa tuo mukana tullut 17' takavanne+swingi mikä saattaa sopia? sitten hommata mistä tahansa 17'etuvanne ja keula siihen.

kumpi noista nyt sitten on helpompi/halvempi ?

Tästä saa ostaa osia, tähän saa myydä osia. Kaikki neuvot, vinkit ja kokemukset tälläisen pyörän vioista,rakentamisesta ja osien sopivuudesta ovat tervetulleita.

Street Hawk
Viestit: 303
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2004 1:00 am
Paikkakunta: Sv 1000 N

Re: gpz 500 tosi pienen budjetin

Viesti Kirjoittaja Street Hawk » Su Marras 20, 2016 1:58 pm

Tästä saa ostaa osia, tähän saa myydä osia. Kaikki neuvot, vinkit ja kokemukset tälläisen pyörän vioista,rakentamisesta ja osien sopivuudesta ovat tervetulleita.[/

Pistin viestiä ... jos osia enään kaipaat ...
Cbr 900 16" etuvanne ilman levyjä + lievä kanttarin osuma
Kawasaki Zxr 750 etupumput
Suzuki bandit ylä- ja alakolmipalat ja akseli

Tuollaiset löytyy ylimääräisenä ja jotain lisääkin.
Lisää myyntipuolella...

Avatar
kawa6r
Viestit: 1623
Liittynyt: To Huhti 04, 2002 12:00 am
Paikkakunta: 2-kilpinen
Viesti:

Re: gpz 500 tosi pienen budjetin

Viesti Kirjoittaja kawa6r » Ma Marras 28, 2016 3:15 pm

Joo kiitos vaan mutta en tarvii noita osia. Niissä enempi hommaa kun tässä.
Projekti jäi siihen vaiheeseen että sain noista romuista kerättyä keulaan t-palat muistaakseni laakereilla jopa. Ja keula putket joihin jarrusatulat paloineen ja etuakseli. Ostin orkkis etuvanteenkin levyineen.

Putket ja etuakseli on leveemmästä keulasta kun nuo t-palat (orkkis)
Vanne levyineen sopii akseliin ja satuloihin. Ainoastaan pitäisi lyhentää akselia ja tehdä sopivat holkit.

Sorvarille hommia, mutta projekti on jäänyt muiden projektien taakse, joten en kiirehdi tän kanssa. Sorvaukset kuitenkin maksaa sen verran että saattaa jostain löytyä yhtä halpa kokonainen keula tähän, sellainen mikä ei vaadi kuin kiinniheittämisen. Näitä gpz 500sia sai syksyllä toimiviakin johonkin alle 500egeen joten ei luulis keulankaan hirveitä maksavan.

Tää on tosiaan jäänyt pölyyntymään tallin nurkkaan joten tän vois myydäkkin jollekkin innokkaalle.

Avatar
kawa6r
Viestit: 1623
Liittynyt: To Huhti 04, 2002 12:00 am
Paikkakunta: 2-kilpinen
Viesti:

Re: gpz 500 tosi pienen budjetin

Viesti Kirjoittaja kawa6r » Su Kesä 18, 2017 2:14 pm

Oli taas ylimääräistä aikaa, niin köljäsin gpz:n mukana tulleista osista sellasen keulasetin, että 37mm putket ja niihin sopivat t-palat. Ylä t-palakin sellainen mihin saa helpommin krossi stongan kiinni.
t-palat jostain mistä lie kawasta ja ainakaan tähän runkoon noille t-paloille ei suoraan saanut ohjauslaakeri sarjaa. joten alempi laakeri uusiksi ja ylhäälle hyllystä sattumalta löytynyt hyvä käytetty. En tiedä mistä lienee laakeri peräisin. melkoinen kokoelma keulan osia.

Vieläkin on vähän kapeampi tuo keula kun akseli. Nyt tosin vaan ehkä sentin. Sorvailin akselin päätyyn holkit jotka "lyhensivät" akselia ja jäivät kivasti törröttämään. Samalla normi pyörän holkit myös. Sorvina rälläkkä, pöydänkulma ja tönäri... pitänee sorvailla joskus paremmat kun pääsee johonkin oikean sorvin läheisyyteen.
Jarrut menivät pidemmillä pulteilla ja holkilla kohdalleen. keulan antidive ei ole käytössä.

Kuva

Lamppu ja stonga löytyi hyllystä, taitaa olla gr650sestä minkä joskus rakensin. Kiinasta tilasin kiinnikkeet lampulle, kun ne sieltä saapuvat ja sähköt vedän loppuun niin tämä rotisko alkaa olemaan jo nettimoto kunnossa.Kuva

Jos akun hommaa niin lähtee käyntiin napista, vaihteet toimii, keulakin on nyt hyvin kiinni ja uudella laakerilla, jarrut toimii tosin etujarru aika surkeesti, renkaat on ja pyörii. Ei jaksa tämä rotisko hirveästi enää kiinnostaa, joten ostakaa pois jos jotakuta tällänen kiinnostaa.

Avatar
kawa6r
Viestit: 1623
Liittynyt: To Huhti 04, 2002 12:00 am
Paikkakunta: 2-kilpinen
Viesti:

Re: gpz 500 tosi pienen budjetin

Viesti Kirjoittaja kawa6r » Ke Kesä 21, 2017 11:34 pm

No niin.

Vähän sähköjä kasaan, ledit öljy ja vapaan valolle. kiinan kiinnikkeitä etuvalolle piti yllättäen vähän muokata, ei ne oikein yltäneet noinkin "paksujen" etupamppujen ympärille. Dominaattorista akku lainaksi, ja tulille. lähtikin näppärästi käyntiin.

Kuva

Kuva

Kuva

takavalo vielä puuttuu, sillekkin on piuhat kyllä vedetty, mutta en kerennyt tallia köljäämään tarpeeksi, josko sieltä olis löytynyt joku joka uppoaa tonne koloon. Justiin viime viikolla nakkelin roskiin ainakin yhen ihan hirveen näkösen valon. se olis sopinu tähän vallan kivasti.

menee eteenpäin ja pysähtyykin, tarviiko tuon nyt mihinkään muuhun pystyäkkään. Kyllä se kumiakin vähän poltti, ihan varovasti kokeilin niin keulikin.

En jaksa tätä sittenkään sen enempää rakentaa. laitan nettimotoon.

Otetaan vastaan takavalo. Ilmaiseksi.

Avatar
kawa6r
Viestit: 1623
Liittynyt: To Huhti 04, 2002 12:00 am
Paikkakunta: 2-kilpinen
Viesti:

Re: gpz 500 tosi pienen budjetin

Viesti Kirjoittaja kawa6r » Ti Heinä 04, 2017 8:14 pm

Tämä pääsi nyt vihdoinkin uuteen kotiin, juuri tuollaisena keskeneräisenä aarteena.

Vastaa Viestiin