forum.bomber.fi
http://forum.bomber.fi/

Kasawika 636 wikaa
http://forum.bomber.fi/viewtopic.php?f=12&t=82785
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  Uoti [ Ma Maalis 12, 2018 11:27 pm ]
Viestin otsikko:  Kasawika 636 wikaa

Syttyvirta päälle, commanderiin ei syty valoa eikä pumppu lähde vinkumaan. Startatessa vilkkuu FI valo. Anto koodin 62 eli Subthrottle valve actuator malfunction. Vinkkejä miten edetä? Liittimet katottu useaan otteeseen..

Kirjoittaja:  micco [ Ti Maalis 13, 2018 5:33 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Kasawika 636 wikaa

Sulakkeet?

Kirjoittaja:  ekkeri69 [ Ti Maalis 13, 2018 7:05 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Kasawika 636 wikaa

olisko commanderi pimeenä.

Kirjoittaja:  The_attitude [ Ti Maalis 13, 2018 9:06 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Kasawika 636 wikaa

Ruiskurungoissa asentotunnistimien piuhat ristissä?

Kirjoittaja:  Uoti [ Ke Maalis 14, 2018 12:45 am ]
Viestin otsikko:  Re: Kasawika 636 wikaa

ekkeri69 kirjoitti:
olisko commanderi pimeenä.

Toivottavasti ei.. muistelen vaan edellistä kertaa kun lykkäs FI valoa ni oireet oli vähän samoja mut vika ihan toinen

Kirjoittaja:  Uoti [ Ke Maalis 14, 2018 12:46 am ]
Viestin otsikko:  Re: Kasawika 636 wikaa

The_attitude kirjoitti:
Ruiskurungoissa asentotunnistimien piuhat ristissä?

Eipä niitä juur ristiin voi laittaa ku ei sovi ku justii siihe omiin liittimiinsä

Kirjoittaja:  Uoti [ Ke Maalis 14, 2018 11:35 am ]
Viestin otsikko:  Re: Kasawika 636 wikaa

https://www.youtube.com/watch?v=QYPW6zEatXA

sain kaivettua youtubesta videon missä sama vika kun mulla. Tohon vielä tosiaan meikäläisellä ei pumppu herää ja commander mykkä

Kirjoittaja:  CFH [ Pe Maalis 16, 2018 11:54 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Kasawika 636 wikaa

Onko kaikki maadotukset tarkistettu?

Kirjoittaja:  Uoti [ La Maalis 17, 2018 11:52 am ]
Viestin otsikko:  Re: Kasawika 636 wikaa

CFH kirjoitti:
Onko kaikki maadotukset tarkistettu?

On katottu juu. Ja liittimet useaa otteeseen

Kirjoittaja:  d0ggie [ La Maalis 17, 2018 7:00 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Kasawika 636 wikaa

Siis vain silmämäärisesti katsottu vai ihan mitattu? Kyllä tuo ihan siltä kuulostaa, että siellä on vain johtokimppu jostain päin poikki ja/tai oikosulussa.

Mittaat vain kaikki johdot / liittimet ihan systemaattisesti jollain kunnon yleismitarilla (Fluke et. al.), lähdet vaikka noista helpommista liikkeelle. Selvität mihin pinneihin pitäis tulla commanderin käyttöjännite ja maa aivan sieltä commanderin puolelta. Mittaat näkyykö siellä se jännite vai ei, jos ei näy, niin mittaat vaan systemaattisesti seuraavasta pisteestä eli liittimestä, että näkyykö sielläkään. Tällä tavoin selvität mihin se sähkö jää matkalle. Kaikki maa pinnit mittaat tietysti siten, että vastus maasta runkoon on pieni. Aika harvinaista on, muttei mahdotonta, että ilman kuormaa mitattessa jännite näkyy oikein, mutta kuorman kanssa (eli kun laite, tässä tapauksessa commanderi tai pumppu ottaa virtaa) jännite sitten kyykähtää. Tätä vaihtoehtoa voi simuloida jollain pienellä keinokuormalla tai mittaamalla pinnit niin, että mittava laite on kiinni, mikä on tietenkin joidenkin liitintyyppien kohdalla hieman hankalaa ilman apuvälineitä.

Nuo perhosläpät varmaan liikuttavat jotain anturia, joka lienee tylsästi ihan potentiometri; siis vastus muuttuu. Huoltokirjasta pitäisi tarkistaa, millä välillä tuon vastuksen pitäisi seilata. Voi olla, että huoltokirja ilmoittaa vain jännitteen ja tämän perusteella voisit laskea mikä vastus siellä pitäisi olla, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Joka tapauksessa, kahden liittimen välistä näkyy potentiometerin koko vastus eli tämä pysyy vakiona. Kolmannen liittimen ja näiden kahden muun pinnin välillä näkyy muuttuva vastus, joka tietenkin riippuu potentiometrin/anturin asennosta. Vastus on luultavasti luokkaa 0.2-4 Ω, eli aika pieni, joten nuo halpiskauppojen rimpulamittarit eivät oikein näistä selviydy luotettavasti. Aika suurella todennäköisyydellä molempien läppien anturit ovat samalla hehtaarilla, eli jos TPS-anturi näyttäytyy mittausten perusteella samalla tavalla kuin tuo, niin ovat ehjiä molemmat - tämän toki voi tarkistaa sieltä huoltokirjasta.

Nopeiten mittaat, onko näkyykö anturi oikein ECUlle asti mittaamalla ECUn päästä, mikä tuo vastusarvo on. Jos johdotus ja liittimet eivät ole kunnossa, se kasvattaa / pienentää vastusarvoa ja (jännitejaon perusteella ECUlle) näkyvä (jännite) arvo vääristyy. Taas, jos/kun arvo vääristyy matkalla, niin mittaat jälleen yhtä pistettä anturia lähempää, että missä välillä suurin heitto tapahtuu. Voihan myös olla, että itse anturi on rikki, tuohan on täysin mekaaninen laite. Jos kaikki näyttäisi olevan kunnossa, niin sitten lienee valittavasti ECUn anturia lukeva osuus rikki ja näitä on hankala itse korjailla ilman sopivia välineitä.

Myös se pitäisi tarkistaa, että mitkään johdot eivät ole keskenään oikosulussa, eli mekaanisesti ja systemaattisesti mitata (kaikki niihin liitetyt laitteet irroitettuna) että vastus eri johtojen välillä on ääretön. Jos kuitenkin näkyy satojen kilo-ohmien tai muutaman megaohmin vastus, se kielii siitä, että johtojen suojakuoret ovat rispaantuneet tai esimerkiksi liittimeen on kiertynyt jotain sähköä johtavaa materiaalia tai kosteutta. Jälleen kerran, halvat rimpulamittarit eivät oikein suoridu tämä luokan mittauksista, joten niillä saa lähinnä tiedon reilusta oikosulusta. Voit myös mitata, että jokaisen johdon vastus päästä päähän on hyvin pieni (0~0.2 Ω), jos se on jotain isompaa, edes muutaman ohmin, on johto poikki, liittimen krimppaus pettänyt tai littimien kontakti heikko.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/